• 2022 yılında doğan buzağılarınız için başvurular başladı.

Son Başvuru Tarihi: 02.01.2023 tarihine kadar üreticilerin başvuru yapmaları gerekiyor. Eğer başvuru tarihini kaçırırsanız 2. başvuru tarihini beklemeniz gerekiyor. 03.04.2023-15.06.2023 tarihleri arasında başvuru yapabilir.

Önce başvuru yapanlar 1. dönem başvurusu ödemelerini daha önce alacaktır. Ödemeyi önce alabilmek için 1. başvuru dönemini kaçırmayın.

Başvuru yeri: Başvurunuzu kooperatif üyeleri koopertiflerine, birlik üyeleri birliklerine başvuru yapacaklar, eğer ikisine üyeliğiniz var ise istediğinize başvuru yapabilirsiniz. Şayet hiç birine üyeliğiniz yok ise İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Buzağı Desteğini Alabilmek İçin Şartlar Neler? 

  1. Buzağı doğduğu işletmede 4 ay (120 gün) yaşamalı. Bu sürenin hesabı bakanlık kayıt sistemi (TURKVET) üzerinden hesaplanmaktadır. Bunun için buzağınızın kaydını yaptırırken doğum tarihinin, cinsiyetinin ve ırk bilgilerinin doğru kayıt edildiğini kontrol etmeniz gerekiyor. Küpeleme işlemi yapıldıktan sonra il-ilçe müdürlüğünüzden pasaportunuzu alarak bilgilerinizi kontrol edin lütfen. En az 50 baş dişi sığırı olup, soğutma tankı ve makineli sağım sistemi olan işletmeler buzağılarını 4 ay önceden satabilirler.
  2.  Aşılarının tam olması gerekiyor. Erkeklerde ŞAP aşısı, Dişilerde Brucella ve Şap aşısının tam yapılmış ve sisteme girilmiş olması gerekiyor.
  3. Düvelerinizin ilkine gebe kalma yaşı 13-22 ay arasında olması gerekiyor. 22 Aydan sonra gebe kalan düvelerinizden doğan buzağılar destekleme alamayacaktır. Yine doğum yapan bir ineğiniz tekrar 10 ay içinde gebe kalması gerekmektedir. 10 ay içinde gebe kalmayan ineklerinizden doğan buzağılar bu desteklemeyi alamayacaktır.
Buzağı sayısına göre destekleme oranı değişiyor
  • 1-20 baş arası buzağısı olan işletmeler destekleme miktarının %100’ini alacaklar.
  • 21-100 arasındaki buzağıları destekleme miktarının %75’ini alacaklar.
  • 101-500 arasındaki buzağıları ise destekleme miktarının %50’ini alacaklar.
 

1 comments on “2022 Buzağı Desteği Başvurusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir